Oct 30, 2024, 6:22 AM

Ноември на прага потропа 

  Poetry » Strict forms
127 3 8

НОЕМВРИ НА ПРАГА ПОТРОПА

 

Само спомен за птици прелита

над заспалата вече гора.

Прекосила с безшумни копита,

скри се в храста сърничка добра.

 

Страх в очите ѝ светнали слиза,

прошумулне ли шумчица в миг.

И мъглата муцунката близва

със замръзнал и грапав език.

 

Приютила загадки и тайни

и забулена в сребърен шал –

тишината ми носи надежда.

 

О, блаженства и обич – нетрайни,

моят път, от снега побелял,

накъде ли през мрака извежда?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??