Нощта приспа Деня.
Под облак бял
постави му омайно биле
в тръпнещи обятия
го приласка
и шепнеше му думи златокрили.
Събуди се на Утрото
в отмала
Нощта,прегръщала го
отлетя
но билката любовна
при него си остана
и скритото желание
да дойде Вечерта.
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.