НОЩ СЛЕД РОЖДЕСТВО
Заплетоха коси
бели зимни мъгли
в клонака на градинските дървета.
Пухкав скреж ги покри
с рой блестящи искри
и нощта стана приказно светла.
Земята ни цяла
в премяната бяла
в съня си мечтите прегръща.
И нова надежда
във пищна одежда
прелита над спящите къщи.
Подир Бъдни вечер
далеч по-човечен
и с вяра в идващите дни
светът е, защото,
въплъщаващ Доброто,
Младенецът Божи се роди.
© Мария Костова All rights reserved.
в премяната бяла
в съня си мечтите прегръща.
И нова надежда
във пищна одежда
прелита над спящите къщи."
Красива нощ са нарисували думите ти Мария!
Поздравления, и весели празници!