Светлина и проблясъци
от сенки и крясъци,
тъмнината се слива
със зората красива.
Свещи запалени
и розите алени,
в умората сива
всичко заспива.
А навън тишината
се стопява във мрака,
дъжд тихо пее
и буря вилнее.
Облаци бели,
откъде са се взели,
скриват звездите
далеч от очите.
Нежни крила
прегръщат нощта,
всичко приспиват
и в зората умират.
© Теди Дамянова All rights reserved.