Sep 7, 2006, 4:56 PM

Нощи  

  Poetry
496 0 2
Градски нощи, посипани със пепел сива,
Мрачни нощи, бичувани от мисъл дива,
Скръбни нощи, поръсени със споменът горчив,
Скучни нощи, в компания на самота унила...

Златни нощи с блясък благороден
- блян споделят,
Страстни нощи, плаващи към бряг незнаен,
Бурни нощи – танц под пълната луна,
Сластни нощи – шепнещи нега лъстива...

Лятни нощи, тръпнещи в екстаз нектарен
Жежки нощи, носещи ветрец сахарен,
Ведри нощи, къпани в море от чувства,
Звездни нощи - спомен за мечта красива...                     

© Велин Евстатиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • супер ритъм, красива мисъл и интересна идея. какво повече за 6! а този шут под мен защо не се гръмне?
  • И този стих е хубав, но първия вариант ми допадна повече!
Random works
: ??:??