Птица в лунния сумрак се стрелна
и потъна някъде в нощта.
С крила разсъни тишината -
някой тихичко запя.
Една мелодия така позната
като ласка нежна ме обгърна.
В простора плавно се понесе -
внезапно в спомен се превърна.
... В такава нощ при теб ще дойда -
когато музика звучи,
и в лунен мрак прелита птица,
а споменът боли, боли....
© Мария Марковска All rights reserved.