Тази нощ сякаш нещо се случва!
Някой пак е разсипал звездите нахалост...
Тази нощ луната танцува сама,
а танцът за двама е, тъжен блус,
за... небивали стъпки.
Тази нощ някой разбърка боите в погрешка
върху палитрата,
и наместо в индигово синьо,
нарисува небето - нажежено до бяло.
С няколко тъмнолилави петна,
имитиращи... чувства.
Тази нощ не че бе пуста...
Само млечният път се разливаше
самодоволно.
Бе заел половина небе
и се виеше между боите,
върху палитрата.
© Нели All rights reserved.