Грейнало е днес небето
през прозорчето и ето –
свети приказно таванът
в звездна, празнична премяна.
Зад завесите ефирни
вятърко соната свири
и с листенцата, унесен,
разиграва ми пиеса.
После тихичко луната
спуска пръсти по земята
и в падьом, с балетни стъпки,
гали всички цветни пъпки.
Най-накрая ме понася
мека, облачна каляска
и посипват куп звездички
прах във моите очички.
© Миглена Миткова All rights reserved.