По действителен случай (стихотворение за съня ми ;P)
Мистериозен шепот,
в изоставена крепост,
стени от камък,
камини с пламък,
картини, които те следят
и врати, които се менят,
оттук ли идва или не,
права ли съм или лъжа се.
С бръшлян обвита,
стая открита,
яркочервена птица,
феникс на царица,
сам там той живее,
не шепот, а песен пее.
Изведнъж излетя в небесата
и съедини се с луната,
двора в синя светлина обви
и минал живот възроди,
векове минаваха покрай мен
и нов свят видях обновен.
Момче зърнах за миг,
оказа се принц велик,
разходи ме на лунна светлина,
но изведнъж той... изчезна,
всичко около мен притъмня,
а часовникът в стаята ми иззвъня.
Сън само бе това,
но никога не ще го забравя.
© Преси All rights reserved.