НОЩНО ПЪТЕШЕСТВИЕ
Както си лежа и размишлявам
за това, това и онова,
изведнъж усещам, че отплавам
надалеч от своята глава.
В миг се вдигам устремно нагоре –
към далечни грейнали простори.
И достигам с неугасващ плам
тъй високо. И достигам там,
дето сръчни ангели-звезди
сплитат мрежи от лъчи горещи
и чертаят пътища и срещи
през вселени в огнени бразди…
С трясък връщам се със сили нови
в здраво стегнати от плът окови.
© Раммадан Л.К. All rights reserved.