Нощта е близо... Огнени вълни
от измерения необясними
политат към далечните страни,
към светове духопреобразими.
Небето ражда приказния пламък
и златен колорит се извисява.
Реалното в един и същи камък
след залезите тихо потъмнява.
В представата на разума живее
магията на тайнството епично.
Над битието ни ще надделее
рисунъкът божествен романтично.
Красивото не тлее сред случайност,
а с живи мигове твори безкрайност.
© Асенчо Грудев All rights reserved.