Нощта е светлина
Нощта е светлина
когато със ръце от пламъци
ме стигаш
когато ангел изпраща ни перо
като прогонен
от ветровете лист
и криволичи погледът след него
скъпоценно е защото
а аз в пръстта стоя забит
и дълбая с корени
в душите ви
за да няма празни клони
© Анжамбман Анапестов All rights reserved.