НОЩТА ПРЕД БАЛОТАЖА
Просват дрипи и парцали сури облаци над мен.
Няма кой да ме погали, да почерпи бира – кен.
В таралежовите локви шляпа есенният дъжд.
Проститутки две сиротни чудят се дали съм мъж.
С откровена изненада ме следи един бакшиш –
сякаш ще ме кара с Влада в Рим, Берлин или Париж.
Травеститът Росиела пак се прави на копук! –
цял ден дебне клиентела! – свири му се на дудук.
Две патрулки с три ченгета врътнаха се на обход.
Стихна Синята планета – спи и моят мил народ!
Песъчинка във пейзажа, ще си хвъркам до зори.
Ще летя след балотажа вече с динени кори!
4 ноемврий 2023 г.
гр. Варна, 21, 25 ч.
© Валери Станков All rights reserved.
Поздравявам те.