Nov 13, 2013, 10:09 PM

Носталгия 

  Poetry » Civilian
881 1 0

                                 

 

                                                   Носталгия

 

                              Какво ще стане с таз страна,

                              какво ще стане с моята родина!?

                              Превърнаха я в руина, а беше

                              грейнала градина!

 

                              Къде са славните и горди стари българи,

                              окичили се с лаврови венци и чест!?

                              Какво ще стане с нас, с децата ни,

                              ранени във сърцата днес!?

 

                              О, съотечественици, не сте вие братя,

                              щом плюете на бащиния праг,

                              защо отричате се от България,

                              родила не един юнак!?

 

                              Как, безсрамници, ще гоните печалба, 

                              не виждате ли, че народът страда, 

                              изкачвайки се толкова години по все

                              по-стръмна и по-невъзможна стълба!?

 

                              Или си мислите, че историята пишете, 

                              невзрачни, о, жалки пленници на пари,

                              нетрайни и прозрачни, изгубили  сте се

                              в тъмата вече!

 

                              Оставили сте народа си да хленчи,

                              но знайте, че съдбата българска ни е

                              една, където и да сложите костите си тленни,

                              на гроба ви ще пише име българско!

                              Помнете го това!!!

© Лукан Луканов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??