С усмивка весела, звънлива,
пристига принцеса красива,
дванадесет жребци възседнала
и от безкрая към нас побегнала.
От бяло злато ù са косите,
от искрящ елмаз ù са очите,
среброструнна вода ù снагата,
изумрудени ù са краката.
Със зелен здравец е обкичена
и от всички много обичана,
Нова година тя се нарича,
365 дни по земята ни тича.
Дарява ни пълни кошари овце,
хамбарите догоре златно житце,
ябълки, дини, грозде, бадеми
радват на воля малки и големи.
Обич събужда във всяко сърце,
рисува усмивки по всяко лице,
сияйно огрява новия ден,
заблестява родния край обновен.
Да, Нова година тя се нарича
и всеки от сърце я обича!!!
© Кръстина Тодорова All rights reserved.
Пожелавам ти успешна и щастливо сбъдната
2014 година, нека само сбъднати мечти, съдбата щедро да ти дари!
Бъди!