Задават се нови изпълнени дни
с въпроси и тайнства, с много мечти,
с обещания чисти и смели стремежи
с полет на чувства и бели копнежи.
Задават се нови изпълнени дни
с тревоги и мрак, незнаен и плах
по човешки на всички познат.
Да ги посрещнем гордо, с чест и любов,
да ги приемем достойно като свят благослов.
Да оставим през новата година светла следа
като пътека, изтъкана от добри дела.
© Марина All rights reserved.