Nov 27, 2016, 9:40 PM

Нова работа, нов късмет 

  Poetry » Other
564 0 4

 

Стъкла, стълбища, железа
и паника кога ще стане.
Лондон крие се в мъгла,
а моите ръце са в рани.

 

Началниците са орли,
а щуки – всички подчинени.
Напред когато се върви,
защо са раци покрай мене?

 

Надавам вой. Мълчи града.
Куршум без гилза е олово.
Сънувам родната страна,
с вина, че лягам на готово.

 

Не съм виновен, че съм стар.
Звездите имат си проблясък
Балкон. Стъкло. Товар. Метал.
Бъбрекът боли от пясък...

 

Почивката ще премълча.
Страхът ми, като вятър жули.
Тандемът - ще го отстоя, 
но без скандал и бури.

 

Човекът, първо е човек,
а после всичко друго.
Работя вече четвърт век.
Не съм спечелил чудо!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??