Нов вид телефонна измама
облъчва ни днес от екрана.
За трупове, смърт и проказа.
Страхът е най-страшна зараза.
Народът при паника вярва.
И ... хвърли им 10 милиарда.
За хищни хиени – джакпота,
А за народа – Голгота.
Животът, макар и прекрасен
понякога мислим за скучен.
Изглежда ни лесен и ясен.
Посредствено слово на учен.
В приспивното русло витаем
А дебне коварна опасност
Жертвено агне да станем
на ненаситната алчност.
За нея сме стадо за продан.
А индекс на борса - живота.
Когато заспал е народа.
Ще стигне до свойта Голгота.
© БАТКО All rights reserved.
Може да излъжеш човек само с нещо, на което той е готов да повярва...
За съжаление, това казва повече, отколкото е приятно да чуем.
Поздравявам те.