Слънцето прободе с лъчи небето
и го събуди.
Обля го в жълто,
а то от изненада поруменя.
Луната от другия край
помаха за сбогом и избледня.
Мълчанието втръсна само на себе си
и се хвърли от скалите.
Разби се във шумна вълна.
Новороденото слънце
прогледна и видя света.
Тръгна на път по небето и пръсна цвят
по всичко, до което се докосна.
Между водата и огъня проходи новият ден.
© Галина Георгиева All rights reserved.