Dec 31, 2019, 8:56 AM

Новогодишно 

  Poetry » Other
1196 3 7

Пристигаш в шейната си, с бяла тиара,
развяла си грива, с блестящи очи.
Седи мълчаливо годината стара,
тъгата си крие. Дано не личи!

И всички посрещат те, дръзка и млада,
невинна и чиста. Девица в снега.
Надеждата тихо в нозете ти пада,
побягва по мръзнало стара тъга.

Ти храм си на вярата. Някой се кръсти.
С преляло от обич човешко сърце.
Кроиш ни съдбите с треперещи пръсти,
икона е твоето светло лице...

Не слушай ти хорските празни похвали!
В душчките детските утрето виж.
Добре си дошла! Полунощ щом превали,
владей и обичай! Дори да сгрешиш!

Часовникът тръпне. Минута остава,
годината стара захлопва врата...
Ти Нова годино, щастлива и здрава,
дано си! За обич и мир по света.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??