Последен шанс да те върна.
Да те спася от чувството ти за вина.
Да падна със сетни сили във ръцете ти и да изкрещя:
Жива съм! Тук съм! Дойдох заради теб!...
... Ти ме нарани жестоко.
Разби моето сърце.
Сякаш кама го прободе, когато изрече заветните думи...
Когато каза, че всичко е свършило помежду ни.
А знаеше, че не е така...
Как живееше, когато беше далеч?
Можеше ли да дишаш?
Имаше ли сили да направиш нещо?
Искаше ли да ме забравиш?
По-силна ли бе болката в мъртвото ти сърце?
Твоето поне беше при теб.
Моето – ти го бе откраднал...
И раната на неговото място кървеше...
Камата, пробождаща ме, усещах все по-остро...
Нощите ми бяха тъмни като по новолуние...
Не исках да повярвам, че няма да те върна...
Поне бях права.
И за всичко ти прощавам.
Прекалено много те обичам, за да те държа далеч...
Ти си единственото нещо, без което не бих живяла...
Виждаш в какво ме превърна последните месеци -
механична и бездушна. Очите ми са празни, защото виждах само тъмнината.
Въпреки това – връщам те в живота си.
Не съм те и пускала да си тръгнеш някога.
Сънувах те всяка нощ.
Виждах те пред очите си
и чувах гласа ти кадифен да изрича моето име…
Прощавам ти! Обичам те.
Знам, че само тези слова не са достатъчни.
Просто нямам думи, за да опиша всичко...
© Кристияна All rights reserved.