Ще взема на един нудистки плаж
да се тропосам идната неделя.
Почивка ще си дам – от трудов стаж,
от Фейса, от жена, от дом и челяд.
Хем откъм плувки малко ще спестя,
и хем ще хвана яко тен – изцяло!
Щом гаджето ме зърне, даже тя
ще ми рече: – Пич, вадиш страшно тяло!
Не съм безног – и нито съм безрък.
Достойнствата – не мож ми ги измери.
Направо съм бат Арни, Слай и Чък! –
Неотразимо три в едно! – Валери.
Защо не станах някой културист? –
да трупам плочки, бицепси, медали.
А аз какво? – на празния бял лист
редя ви само скърби и печали.
За пенсийка натрупах в рими стаж –
Но – все пак, заслужаваше си риска.
Поезията е нудистки плаж! –
излез, поете – гол! – ако ти стиска.
© Валери Станков All rights reserved.