Въздух
За да мога да мисля спокойно
За да мога да скачам спокойно
За да мога да мисля смирено
Само свободният може да бъде смирен
Огън
Топлината е начален тласък
Нужна, за да мога
да дишам изобщо
За да взема първия дъх
и после - за да продължа
Топлина на тласъци,
но постоянна
Като любовта на мама
Вода
За да изтривам глупостта,
когато сбъркам
За да почивам в тишина
За да усещам себе си дълбоко
дълбоко теб
и вечността
Земя
За да мога да седна,
ранена от други и себе си
За да мога да легна
и да правя любов
За да мога да раждам
и да чувствам защита -
твърдата сигурност -
и след мен ще вървят...
12.03.2010.
© Милена Иванова All rights reserved.