Ти по число си Едно,
чела съм купища мнения
за това твое число.
И ето едно обобщение:
Горд си и много ревнив
на чест, принцип и дух.
На любов не си податлив
и не се влюбваш, дочух.
Гледаш лошо, въсиш вежди,
говориш тежко и небрежно.
И обиждаш. Не нарочно.
Само искаш да си точен.
Много често и помагаш,
без да се щадиш съвсем.
Заключение: доволно лош.
(всички знаем - още можеш)
Една молба от мен, Едно,
напук на своето число,
за любовта където споменах...
искам революции!
От утре ще следя за тях.
А сега ще те напусна
(късно стана - мина два)
и напомням - ще следя.
Лека нощ, любима Единицо!
Твоя вярна, тайнствена Петица.
© Криста All rights reserved.