Може да ме плюете и ритате,
с викове да заглушите моя глас,
защо мълча, ако попитате -
защото няма да съм като вас.
Може да ме хвърлите в жаравата,
пепелта от мен да се превърне в кал,
делите житото от плявата
и го изгаряте без капка жал.
Може да ме гледате с презрение,
да разпъвате душата ми на кръст,
защото слаби за смирение
надигате юмруците си с мъст.
Тъй като ме гоните от "рая" си,
тръгвам кротко, тук и без това вони.
Само ми е жал, че тук до края си
оставате си гладни и сами.
© Михаела All rights reserved.