Душата ми е тежка, закъснява.
Или не иска с теб да се прости?
От брега – раздяла пак отплава
кораб нов с несбъднати мечти.
Там, отвъд желания и слава,
буря страшна ще го връхлети,
ще потъне в призрачна забрава,
ще е в бездната... но не и ти.
Колкото и кораби да идват,
и безкрай дори да се опитват
няма да те пусна просто с тях.
И макар, че с тебе не успях,
и безумна болка в теб да има...
първа обич си, незабравима.
© Асенчо Грудев All rights reserved.