Няма грешна любов - има непожелана;
има тази, която от страх се е скрила,
като рима, но смислово неиздържана,
като мисъл, която не се е родила.
Няма грешна любов - има гръм в тишината,
като нещо в средата на нищото -
със очи на дете, със прогноза за лято,
с топлината на пламък в огнището.
Дай ми тази любов, дето в пазвата стискаш -
ще я купя, каква е цената?
Твърде скъпа? Не можеш? Не трябва?
Не искаш...
Няма евтин мехлем за душата.
Имам много любов, исках с теб да се случи,
а ти бил си "над тези неща"...
Няма грешна любов, някой ден ще научиш -
има време, но то е Сега!
© Елица All rights reserved.