Mar 15, 2015, 5:37 PM  

Няма илюзии черният лебед 

  Poetry » Phylosophy
508 0 1

Няма илюзии черният лебед

 

Свещ на трапезата. Тиха молитва.

Хлябът без сладост е. Виното пари.

Слънцето дращи поредния заник

и се пилее в душа самодивска.

 

Ден и среднощ безразлично се сливат.

Мъката страшна задавя баща ти.

Аз излинявам. С покрусени длани

мрак от огнището глухо изривам.

 

Вехне чинарът отвън. Надълбоко

давност мечтите младежки погреба.

Няма илюзии. Бог е високо.

 

Свят без надежда за черния лебед.

Свят без пътеки. Стотици посоки.

Нито една не достига до тебе.

 

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много тъжно ми стана при прочита,какво да кажа,как да успокоя душата ти,може би с топла прегръдка!
Random works
: ??:??