Живееш в лудия град,
опитваш да не си му във власт.
Не виждаш, не чуваш, за да не влезеш в капан.
Спасени знаеш, че ''САМ ще си дам''!
И онова нужно ''сърце от стомана'',
всекиму искам да стана.
Да затръшвам вратите на детския плач,
да отминавам бедата през друг тротоар...
Да не виждам жената с цветята в тъмния здрач,
да изхвърлям храната пред гладната твар.
И моите грижи броя и броя...
И запасявам се с нови - за утре, за "след".
Да не би, свършвайки, да ме накарат да взря,
че и друг има камък, че и друг "заболя".
Не свършвайте, моля! Не искам да знам!
... За онази, за онзи... за него и тях.
Във вълци сме - цяла тълпа-
без стадо, без вой, със зъби в плътта!
Живея за мен, живея сега,
и ти като мен - добре сме така!
И онова нужно ''сърце от стомана''-
за радост успях! За радост, то стана!
И пускам канала само за късния филм,
симулирайки чувство, емоция... мим.
И все още казвам "здравей" - наум и макар,
за Джако не плача - приемам за "зар".
Живея за мен, живея сега,
и ти като мен - добре сме така!
© Гихйх Фхлкйхо All rights reserved.