Взимай яке! Да излезем!
Виж на вън какво е времето.
Слънце, сняг и малко вятър -
слагай шапка на главата.
Ръкавички, после шала,
че земята побеляла,
нас ни чака, да играем.
Виж го Шаро, сам скучае.
Пак човек от сняг ще правим
и врабчетата ще храним.
С топки снежни бой ще има,
че дошла е баба Зима.
И с шейните ще летим,
няма вкъщи да седим!
© Ирен All rights reserved.