Н Я М А М В Р Е М Е
Цял ден пералнята стоя
- със дрехи неизпрани,
а яденето изгоря
и се проби тигана.
Гола ще ходи моята душа,
стомаха ми от глад ще дреме.
За дребни, глупави неща
- днес нямам капка време.
И нищо, че съседите се смеят,
на моите небърсани стъкла.
Аз и така през тях ще гледам
- щом грее слънце в моята душа.
© Тонка Янакиева All rights reserved.
дори и дъжд да завали,
тръгвай смело към дъгата,
нали е дъжд, а не сълзи!