"Животът вече си смени нюансите..."
Р. Ралин
Животът вече си смени нюансите
Модерно ни застигна сиво.
А „старата любов” и дискотанците
не са искрите на сърдечното огниво.
„Живот на заем” днеска се римува
с благата – стигнали до гуша.
Ако по пътя сутрин, някой не ме напсува
объркано премигвам и ослушвам.
И щом във ритъма сивеещ не туптим
и сляпо се заглеждаме в този делник
два, три грабежа и една война
екранно ни пробуждат в понеделник.
Стоте нюнса ни превърнаха в царе
сред плъховете – гоним сметки.
Доволно ще потъркаме ръце
ако изтрием в нечие лице подметки.
Екстремно дишаме по сиви остриета
остъргани , но модни в тази гама
пожертвахме Ромео , Жулиета
за – фалш, най-истинската драма.
© Христина All rights reserved.