И днес се събудих… О, Боже! Амин!
Здравей, земен свят! Здравей, благодат!
Усмивки и обич, мечти и копнежи,
прегръдки, надежди, безбрежни стремежи…
Защо си кахърен, човече, и смръщил си вежди?
Животът един е, животът е свят!
От тебе зависи да е пребогат.
Мъдреца послушай, съвета помни.
Гладния от залъка свой нахрани.
За приятеля стожер вечен бъди.
В очите детски не допускай сълзи…
Обичай! Дарявай! Подкрепяй! Дерзай!
Люби! Върхове покорявай! Мечтай!
И тогава спокоен и горд, и смирен
щастлив ще посрещаш всеки нов ден.
© Златка Чардакова All rights reserved.
The work is a contestant:
Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »