Така обичам да се възгледясвам
в очите ти – криле на птица,
как пърхолясват и пероотдават
във вихъра на ръченица.
Протягат гърбове ръцете,
да кацне танцът върху тях,
сърце двукрако бие пèти,
юнашки друса тежък мях.
О, тез очи-криле на птица!
От тях съм луд за ръченица!
© любимка All rights reserved.