Дойде при мене ненадейно,
облъхна ме като южняк,
с усмивка слънчева ме грейна
и в мен стопи и мраз, и мрак!
Облъхна ме като южняк,
разпукна ми сърцето зимно,
погледна в мене с поглед благ
и с обич весело ми кимна!
С усмивка слънчева ме грейна
и с изумителни очи!
О, пролет звездна, чудодейна,
към себе си ни привлечи
и в нас стопявай мраз и мрак,
където и да се спотайват! -
Пред теб душите се разкайват,
пречистват се и се извайват,
и търсят в теб и път, и бряг!...
© Стоян Минев All rights reserved.
Радвам си се
и на „две-то“!
На оценките -
„джуджето“!
!