- О, свят!
Пълна стомна,
ни предлагаш ти,
но бездомна.
Пълна е с лъжи.
Колкото и да се боря,
все ме спираш и боли.
Страницата ще затворя
и духът ми ще лети!
Вятърът със мен ще вее,
свободата ще обикна.
И над сянка слънце грее!
От небето ще те викна:
- О, свят!
© Денис Метев All rights reserved.