Денят се сепна изведнъж,
като задрямал клошар на площада.
Подобно манна:топъл дъжд
дари небето, Боже, за пощада!
Бяхме закопнели за вода,
като древни бегълци от Египет!
Жадни за правда и свобода
душите ни за дъжд още питат...
А казват, че пътя е мираж,
към който Моисей ще ни проводи...
Вярата е неизменен страж!
Вярата е светла памет за народа.
© Стойчо Станев All rights reserved.