Ако всяка една ядка реши да се обеси,
ще накърни гордостта на ореха,
защото той не се е сетил пръв.
Ако сърцето на една бухтичка се окървави
като това на кипящ чайник,
то голямата палачинка на земята ще загори от мъка.
И после ще ми говорят, разните му там поети,
че светът е е само рози и любов...
Пък аз ще им отвърна - Клетници!
Аман от люти шипки без самардала!
А те ще се погледнат смутено,
неразбиращо какво им казвам,
няма начин - туй е то -
безкрайното мълчание на четирилстната детелина,
танцуваща гьобеци върху Хендел!
© Стефан All rights reserved.