Нежност синя устни гали,
слънце лятно ги целува.
Вечност топла с жар воали
вее пламък. Тръпка лунна
гмурва се в очи безбрежни -
две морета, звезден замък.
И вълни с коси небесни
плискат своя нежен блясък.
Сватбен танц душа жадува,
жени се сърце за нея.
В утро златно край лагуна
сее лятна обич фея.
© Цветето Б. All rights reserved.