Разкажи ми, море,
колко тайни в сърцето си носиш,
ти си тук с векове,
аз за малко, но с много въпроси.
Разкажи ми поне
как луната със сребърна люлка,
да измие лице,
късно вечер към тебе се спуска.
А звездите в захлас
до зори морски приказки слушат -
как рибари със страст,
се надлъгват със бренди на сушата.
Ах, море, разкажи
как е златната мъничка рибка,
след милиони мечти
още ли плува с усмивка.
Аз седя на брега,
със надежда от теб да науча
как да бъда луна
и море от любов да получа.
© Ивон All rights reserved.