Китна вила имам на морето
в близост до гора и парк голям.
Колко е красиво днес небето!
Искам в тази сладост да съм сам!
Седнал на веранда до вълните
със затворени от кеф очи,
виждам в реалност си мечтите
с плисъка на морските води.
Мечтаех диво като малчуган
да имам вила на морето
и всяка сутрин в пот облян
изтривах с кърпа си нослето.
Веднъж видях морето синьо
и влюбих се като Ромео аз.
Поисках него сякаш е венчило
изпадайки от обич в екстаз!
Коси разплиташе водата
с див полъх от морската шир
и виждах в нея жената
дарила ме с нежен кумир!
Всяка вечер аз виждам усмивки.
Докосват ме с всяка вълна
и сякаш постила завивки
пленени от Лунна тъма.
Прегръдка прохладна дарява
обвита в пръските облак вода!
На човекът какво му остава -
щастие от реалността!
© Кремена Арменчева All rights reserved.