Тлеещи пламъци,
омагьосани огнища,
биене на тъпан, пронизителен вик-
трансуални състояния,
нестинарски танци,
разпилени страсти
в нетрадиционно място пълно с вяра.
Пронизващ вятър,
улици играещи,
пропъдени зли духове, прогонен студ-
маскирани фигури,
кукерски събори,
събрани емоции
в обичайно място пълно с надежда.
Разлистени цветя и клони,
пеещи махали,
невестинско облекло, танцуващи кръгове в ритъм-
липсваща тайнственост,
обикалящи Лазерки,
смесени чувства
в традиционно място пълно с любов.
© Славка All rights reserved.