Животът ни е толкоз кратък,
но ти на просяка ръка подай,
дори в последния ти залък
той твойта милост да познай.
От грешника поискай прошка
и в лошия търси добро,
със сърцето си - богата брошка
обичай всяко същество.
Любов раздавай без остатък,
дори да срещаш злото, знай -
и след живота си тъй кратък
очаква те заслужен рай.
© Красимира Касабова All rights reserved.