Човек е по рождение орисан
заченат в обич, обич да роди.
Във всяка обич е заложен смисъл –
да продължи човешкия ни вид.
Обичайте се, ако ще сърцето
препълнено с любов да се взриви.
Обичайте се без приоритети.
Обичайте се и на сън дори.
Открийте се един за друг, а после
кажете си най-важните неща.
Обичайте! Не питайте защо сме.
Не е безкраен, краят на света.
Обичайте се! Тоя свят превратен,
се мисли само за непобедим.
Обичайте се, до невероятност.
Обичайте се, за да се спасим.
Обичайте се всички! Постоянно.
И искрено, до сетния си дъх.
Ако животът е една спонтанност,
то любовта е –
неговия връх!
© Александър Калчев All rights reserved.