О банална,изтъркана и тревиална.
Ти безбройно много пъти си опята.
От певци световни и от хорица народни,
и от драскачи,писатели и разказвачи.
Омръзнало ми е на глас да те изричат.
Че щом ги чуя имам тактика една.
На всички влюбени в очите им изричам истина една.
-Да обичам и силно мразя любовта.
И щом някой влюбен с мен реши да спори.
Да ме убеждава,че няма как да я обичаш щом я мразиш.
Аз поглеждам го горкия-влюбен.И с жал в гласа си.....тихичко в ушето му прошепвам:
-Щом си влюбен ,значи вече си загубен.
Неразбиращ с поглед замечтан.
Поредния Роме бе попаднал в любовния капан.
И пеперуди имаше в стомаха.
И замаяна му бе главата.
И макар уцелен от стрела -той си беше влюбен и размахваше крила.
И в този миг изчезна всяка грижи и тревога.
Окрилен и любовно омагьосан.
С глупав поглед-светеше в мрака и подсвиркваш си той мелодия позната.
Оглупял,но влюбен и усмихнат до уши.
От любовна трепет-газеше в калта-мислейки,че стъпва по облачен мъгла.
Щастлив глупак е нашия Роме.Бе намерил своята Жулиета.
И тъй минаваха си дните,а калта стигаше му до ушите-но той смяташе,че може да лети -зареден от любовните мечти.
А тази неговата Жулиета се оказа лоша и проклета.
И черни станаха му дните.И пеперудите в стомаха взеха та умряха.
Усети ,че потънал е в калта.Нямаше я вече и магията на любовна.
Живота му се размириса от тази мръсна кал.
И поболя се нашия Ромео.Стана мрачен и бързо се пропи.
С поглед празен и с кал до шия.
Пожела да сложи край на тази проклетия.
Научи се горчилката любовна да преглъща.Времето лекува.Сега разбра-как се мрази любовта.
© Луциян Кацев All rights reserved.
The work is a contestant:
Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните хора - в свят, пълен с омраза. Същия свят. »