Прекрасна си, подпряла със ръка
главата си. Дали сега ти чу
как шепне плахо моята уста
със трепет: "Я тебя люблю"...
Ти гледаш през прозореца навън.
Снежинките танцуват с порив тих
и в танца им дочувам ясен звън
във тон със моето сърце... "Ich liebe dich".
Прокарваш длани в гъстата коса
и ме поглеждаш с поглед променен.
Лицето грее... даже без слова
прочитам го. То казва ми... "Je t'aime".
Обичам те. О, как да изразя
с един език към тебе любовта?...
© Стефка Крушарова All rights reserved.
лаиците мълчат и се усмихват
бездумни са останалите , клетите...
Много идейно е вплитането на тези популярни фрази..
Оригиналността е винаги похвална!