May 30, 2021, 2:16 AM

Облечена во бои 

  Poetry » Phylosophy
383 3 3

 

Во овој свет на странци

каде ниту живиот живее

ниту мртвиот почива

во свои бои облечи ме

ќе носам фустан со боја на циклама

и шешир со боја на пепел.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??