Apr 28, 2006, 10:34 AM

ОБРЕЧЕНОСТ 

  Poetry
1102 0 31

ОБРЕЧЕНОСТ

 

Пред тебе като в черква коленича.

Богиня си и знам, ще разбереш,

че неведнъж в живота съм обичал,

но не с такава жар и с тоз` кипеж

 

на страсти и емоции вълшебни,

отнемащи ми всяка свобода.

Любовите отминали са дребни –

светулки до сияеща звезда.

 

И аз не искам вече свободата.

Ще съм ти роб от този миг, до век.

Ти само ми дари надежда свята –

милост на Богиня, към човек.

 

С надежда мога...  дай ми само нея.

Откажеш ли я – равно е на смърт.

Не бих могъл отхвърлен да живея,

дори да си илюзия от плът.

 

2006 г.

Добрич

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??