Докато народът беден тлее,
Бойко с колегите си чалга пее.
Начело на отряд яки "борци",
глутница вълци, нагли крадци,
с кървави пари си построиха дворци.
Тия "бизнесмени", добре облечени,
са на "новия ред" строителите изпечени.
Върху кости капитализма строят,
докато жертвите им към нищото вървят.
Едни са с много пари и имоти,
а други губят своите мечти и животи.
Някои нямат пари за лекарства необходими.
Точно те са най-уязвими.
Често за тях шанс няма,
но за други има премия голяма.
Пенсионер нещастен в кофа рови.
Мутри убиват младежи с отрови.
Сутеньори ограбват на компаньонките труда.
Други хора без парно търпят студа.
Въобще:едни са заможни и царе,
а народът беден мре ли, мре!
© Георги All rights reserved.
този народ заслужава управниците си! избира си ги, търпи си ги...