ОЦЕЛЯВАНЕ
„Ние черпим сила от болката и тъгата и всеки път,
когато умираме, се научаваме да живеем отново”
Неизвестен автор
Обичах и любов дарявах
безкрайно, безрезервно и безчет
и всяко чувство изповядвах,
превръщах го във стих или в куплет.
До дъно винаги раздавах,
венци от тръни в преданост плетях,
а болката във мен сподавях
и пак обичах, и не се щадях.
Сега, оглозгана до кокал,
безчувствена изтлявам под плътта,
а сълзите, все още топли,
бразди чертаят трайни в пепелта.
Ще черпя сила от тъгата,
за да намеря нов живот и бряг.
На мъдрост ще съм по-богата,
но ценностите ще са вече грях.
И винаги, щом оцелея,
човекът ще осакатявам в мен.
Без тебе ще се уча да живея
и без любов до сетния си ден.
© Анахид Чальовска All rights reserved.